GOVERNANCE
MET IMPACT

Professionaliseer uw Raad van Bestuur of Raad van Advies

Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met heel wat financiële, economische en technologische veranderingen die elkaar in een sneltempo opvolgen. Uit studies blijkt dat de aanwezigheid van een Raad van Advies of actieve Raad van Bestuur hierin op heel wat vlakken een positieve, stabiliserende factor kan vormen. Maar hoe zorgt u er als eigenaar van uw bedrijf nu voor dat uw Raad van Bestuur of Raad van Advies optimaal functioneert en bijdraagt aan de verdere groei?

Met ons traject “Governance met impact: Professionaliseer uw Raad van Bestuur of Raad van Advies” geven wij u in 5 sessies unieke inzichten in het optimaliseren van deze organen. Vanuit onze multidisciplinaire benadering zijn wij immers in staat om u op een pragmatische wijze de nodige tools aan te reiken om een kwalitatieve Raad te creëren die u zal bijstaan in de uitdagingen van de toekomst. Onze inhouse experten verbinden het juridische aspect van bestuursorganen met inzichten vanuit HR en talent management en dit met een bijzondere aandacht voor actuele veranderingen rond oa. governance en duurzaamheid. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat u de onmiskenbare meerwaarde van een Raad van Bestuur of Raad van Advies in haar totaliteit kan waarnemen en deze inzichten vervolgens kan toepassen op de noden van uw bedrijf. Of u nu al beschikt over een Raad van Bestuur maar deze naar een hoger niveau wilt tillen, de oprichting van een Raad van Advies overweegt, dan wel bent toegekomen op een punt waar een kritische evaluatie van uw bestuursorgaan vereist is, u bent bij ons aan het juiste adres. Onze sessies zullen u de nodige handvaten bieden, ongeacht de levensfase waarin uw organisatie zich bevindt.

Wat?

5 sessies over de professionalisering van uw Raad van Bestuur of Raad van Advies voor maximale impact.

Waar?

Kasteel Ter Poorten
(Diepenbekerweg 65, 3500 Hasselt)

Prijs?

1.750,00 EUR excl. BTW
1
2
3
4
5

Voor wie
Waarom
deelnemen?

Sprekers
Programma

Dit traject is op maat gemaakt voor eigenaars en bestuurders van bedrijven die een Raad van Bestuur of Raad van Advies willen oprichten of optimaliseren. Of u nu aan het begin van dit proces staat of uw bestaande Raad naar een hoger niveau wilt tillen, deze opleiding biedt de nodige kennis en inzichten.

Omdat we naast de theorie zeker zo veel belang hechten aan de praktijk, geven we gedurende ons traject ook graag het woord aan ondernemers, bestuurders en andere experten uit het werkveld die ieder een unieke ervaring hebben met Raden van Bestuur of Raden van Advies. Wat was voor hun de sleutel voor succes, of welke aanpak werkte net niet? Wat zien zij als de ideale samenstelling van een Raad en hoe pakken zij evaluaties aan? Dit en nog zoveel meer komt u allemaal te weten.

Ontmoet een team van ervaren professionals en inspirerende leiders die hun rijke kennis en ervaringen met u zullen delen. Deze sprekers zijn experts, ervaringsdeskundigen uit de praktijk, waardoor ze als geen ander de uitdagingen en kansen begrijpen die vandaag voor u liggen.

  • 17:30 Ontvangst met uitzondering van de eerste sessie (22/04), die aanvangt om 16u
  • 18:00 Introductie van de sessie en de spreker(s) met aansluitend een verzorgde maaltijd 
  • 18:30-21:30 Inhoudelijk sessies (incl. pauze*)  

Het programma

Sessie 1 – Opstart, samenstelling & exit
Donderdag 24 april 2025

Over deze sessie 

In onze openingssessie ligt de focus in eerste instantie op het leren kennen van elkaar en van het model “De Levenscyclus van Raden van Bestuur en Raden van Advies”. We zetten hiermee een stevige basisstructuur neer voor uw governance en geven daarmee ook een kader naar de volgende sessies toe. Daarnaast maken we helder wat u van ons en van elkaar mag verwachten de komende weken en welke inzichten u aan het einde van de rit mee kan nemen naar uw bedrijf.

We bespreken in deze eerste sessie de voordelen van het installeren van een Raad van Bestuur of Raad van Advies en welke juridische regels hiermee gepaard gaan, maar ook hoe u mogelijke valkuilen bij de opstart vermijdt. Vervolgens onderzoeken we met u hoe u de behoeften van uw Raad in kaart brengt en deze vertaalt in een effectieve selectie van de juiste leden. We bespreken hoe u een profiel samenstelt voor het raadslid waar u naar op zoek bent en welke aspecten daarbij een sleutelrol spelen. Welke expertise heeft uw bedrijf nodig en hoe zorgt u voor een goede balans tussen ervaring en frisse perspectieven? Ook andere belangrijke factoren, zoals oa. belangenvermenging en engagement, worden belicht. Eens de juiste kandidaat gevonden is, vertellen we u meer over de do’s & don’ts van bestuurdersovereenkomsten en andere contractuele afspraken met raadsleden. Tot slot gaan we dieper in op het stopzetten van mandaten van leden en de eventuele opheffing van een Raad van Advies. U krijgt inzicht in de vereiste juridische stappen en praktische implicaties daarvan en leert hoe u dit proces op een gestructureerde en professionele manier aanpakt. Zo verzekert u continuïteit en behoudt u een sterke governance structuur, zelfs in tijden van verandering.

Sprekers: Hannah Spaepen, Jan Geuens, Jorinde Gijbels

Hannah Spaepen

Hannah Spaepen is een ervaren ondernemer en board executive met een sterke reputatie in het transformeren en laten groeien van internationale bedrijven. Met een achtergrond als Bio-Ingenieur Scheikunde, een executive MBA en een carrière die zich uitstrekt over de farmaceutische, voedings- en dienstensector, heeft ze als CEO en bestuurder bedrijven door strategische transformaties, fusies en overnames geleid.

Als Group CEO van GLOWI en CEO van Aminolabs Nutrition heeft Hannah organisaties succesvol re-designed, winstgevende groei gerealiseerd en duurzame bedrijfsmodellen gecreëerd. Daarnaast heeft ze als Voorzitster van de Raad van Bestuur van Lunchgarden Holding NV een succesvolle eigenaarswissel begeleid en de onderneming met het team door de COVID-crisis geloodst.
Haar ervaring in Raden van Bestuur reikt verder dan operationele efficiëntie—ze brengt strategische visie, financiële discipline en een scherp oog voor innovatie in elk bestuursorgaan waarin ze zetelt.

Hannah is een ondernemende leider met een dynamische spirit, een hart voor mensen en een passie voor waardecreatie. Haar expertise in corporate governance, strategische groei en transformatie maakt haar een boeiende spreker en adviseur voor bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap.

Jan Geuens

Jan studeerde in 2002 af als Master in de Rechten en specialiseerde zich verder met twee aanvullende masteropleidingen: een MaNaMa in het vennootschapsrecht aan de KU Brussel en een MaNaMa in de fiscaliteit aan de KU Leuven.

Hij startte zijn carrière aan de Hasseltse balie bij advocatenkantoor Monard Law. Daarna maakte Jan de overstap naar het notariaat, om in 2009 zijn carrière bij Van Havermaet aan te vatten. Vandaag stuurt Jan de Legal en Paralegal afdeling aan, met expertises in corporate housekeeping, vastgoed, ondernemings- en vennootschapsrecht, en vervult hij als ervaren jurist en partner een sleutelrol in het juridisch advies aan bedrijven.

Binnen zijn vakgebied heeft Jan uitgebreide ervaring in M&A-transacties, zowel aan kopers- als verkoperszijde, en is hij gespecialiseerd in het onderhandelen en op papier zetten van aandeelhoudersovereenkomsten. Daarnaast deelt hij zijn expertise als spreker op seminars en events. Zijn inzichten verschijnen regelmatig in diverse publicaties, waarin hij juridische materies helder uiteenzet.

Met zijn pragmatische aanpak en diepgaande kennis staat Jan bedrijven bij in het veiligstellen van hun juridisch fundament en het realiseren van hun groeiambities.

Jorinde Gijbels

Jorinde studeerde in 2000 af als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Na een jaar als Business Consultant te hebben gewerkt bij the big 4, vond zij haar plaats in de wereld van werving & selectie. Vandaag blikt zij terug op 23 jaar selectie-ervaring en dit op alle niveaus binnen een organisatie. Zij heeft gewerkt voor lokaal verankerde internationale bedrijven, maar ook voor start-ups, scale-ups en KMO’s, al dan niet met een familiaal karakter, en dit binnen uiteenlopende sectoren. De laatste jaren lag haar focus voornamelijk op de rekrutering van management en directieprofielen en CEO’s. Daarnaast is Jorinde gecertificeerd assessor en ervaren loopbaancoach.

Door haar economische achtergrond kan zij de werking van een organisatie vlug doorgronden en kan je daarom bij haar terecht voor het opstellen of aanpassen van het organogram. Ze is ook de ideale sparringpartner in de profielbepaling bij een vacature, alsook in het analyseren en optimaliseren van het bestaande rekruteringsproces of de uitvoering van dit volledige proces.

1/3
Sessie 2 – Werking & evaluatie
Donderdag 8 mei 2025

Over deze sessie 

Een Raad functioneert optimaal wanneer er duidelijke afspraken en structuren zijn. In deze sessie gaan we dieper in op de werking van de Raad en hoe u deze systematisch evalueert en verbetert.

We starten met het belang van een goede onboarding en offboarding van raadsleden: hoe verwelkomt u nieuwe leden op een efficiënte manier die integratie bevordert en hoe zorgt u voor een vlotte overgang bij vertrek? Vervolgens kijken we naar de concrete organisatie van vergaderingen: hoe bepaalt u vergaderafspraken die écht werken, welke rollen en verantwoordelijkheden dienen te worden toegewezen, hoe stelt u een intern reglement op dat niet in de achterste lade belandt en hoe zorgt u ervoor dat vergaderingen efficiënt en productief verlopen?

Daarnaast ontdekt u hoe u de prestaties van uw Raad kunt meten en verbeteren. Praktijkvoorbeelden en interactieve oefeningen helpen u om een professionele en gestructureerde aanpak te ontwikkelen voor feedback en evaluatie. U ontdekt hoe de juiste evaluatieprocessen bijdragen aan een continue verbetering van de organen zodat ze niet meer gezien worden als een bang moment, maar als een opportuniteit tot verdere groei voor elk van de leden en voor de Raad in haar geheel.

Sprekers: Bart Claes, Jorinde Gijbels, Valerie Veldeman

Bart Claes

Bart Claes werd in 1963 geboren als zoon van Jean Baptiste Claes, voormalig wielervedette en oprichter van JBC. Na zijn studies Handelsingenieur stapt Bart in 1985 samen met zus Ann in het bedrijf. In 2003 komen ze aan het hoofd te staan van wat ondertussen is uitgegroeid tot één van de grootste Belgische kledingketens. Ondertussen voegde het familiebedrijf ook nog CKS, Mayerline en jeansmerk HNST toe aan de portefeuille, allen verzameld onder de naam Claes Retail Group (CRG).

Bart is - net als de hele CRG-familie - fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent. De focus ligt steeds op betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die er op woont. De kernwaarden 'familie', 'lokaal' en 'duurzaam' sijpelen dan ook door in de hele onderneming.

In 2023 wint Claes Retail Group de eerste award voor “Bestuur van het Jaar” uitgereikt door kennisplatform De Bestuurder. De jury onder leiding van Herman Daems was onder de indruk van hun professionalisering en de sterke samenhang tussen familiale en externe bestuurders.

Jorinde Gijbels

Jorinde studeerde in 2000 af als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Na een jaar als Business Consultant te hebben gewerkt bij the big 4, vond zij haar plaats in de wereld van werving & selectie. Vandaag blikt zij terug op 23 jaar selectie-ervaring en dit op alle niveaus binnen een organisatie. Zij heeft gewerkt voor lokaal verankerde internationale bedrijven, maar ook voor start-ups, scale-ups en KMO’s, al dan niet met een familiaal karakter, en dit binnen uiteenlopende sectoren. De laatste jaren lag haar focus voornamelijk op de rekrutering van management en directieprofielen en CEO’s. Daarnaast is Jorinde gecertificeerd assessor en ervaren loopbaancoach.

Door haar economische achtergrond kan zij de werking van een organisatie vlug doorgronden en kan je daarom bij haar terecht voor het opstellen of aanpassen van het organogram. Ze is ook de ideale sparringpartner in de profielbepaling bij een vacature, alsook in het analyseren en optimaliseren van het bestaande rekruteringsproces of de uitvoering van dit volledige proces

Valerie Veldeman

Valerie Veldeman heeft zowel operationele als bestuurlijke ervaring binnen familiebedrijven. Als commercieel directeur, bestuurder en duurzaamheidsverantwoordelijke bij Veldeman Group, was ze betrokken bij strategische besluitvorming, governance en duurzaamheidsinitiatieven.

Ze combineert deze praktijkervaring met een academische achtergrond. Valerie behaalde een Master in de Rechten (K.U.Leuven), een Master na Master in Ondernemingsrecht (Universiteit van Antwerpen) en een Master in Beleidseconomie (K.U.Leuven). Daarnaast verdiepte ze zich in onderhandeling en bemiddeling aan de London School of Economics, en heeft als onafhankelijk wetenschappelijk medewerker hieromtrent gewerkt aan de K.U.Leuven. Dit biedt haar een extra perspectief op complexe governance- en opvolgingsvraagstukken binnen familiebedrijven.

Momenteel is Valerie als Senior Manager Family Office & Sustainability actief in de advisering van familiebedrijven. Haar werk richt zich op governance, familiale afspraken, opvolging en professionalisering, met een bijzondere focus op duurzaamheid, strategie en de implementatie van ESG-regelgeving.

1/3
Sessie 3 - Samenwerking & dynamiek
Donderdag 22 mei 2025

Over deze sessie

Een Raad is meer dan een verzameling individuen; de onderlinge dynamiek vormt immers de ultieme maatstaf voor de effectiviteit van de Raad. In deze sessie verdiept u zich in board dynamics, de impact van verschillende persoonlijkheden en conflictmanagement. U leert hoe u conflicten herkent en beheerst en welke technieken u kunt inzetten om conflicten constructief te benaderen en om te zetten in positieve verandering. Daarnaast gaan we in op de fasen van teamvorming en hoe u de samenwerking binnen uw Raad naar een hoger niveau tilt. We introduceren voorts een aantal technieken voor teamcoaching, zodat u een productieve en betrokken Raad creëert waarin samenwerking centraal staat en die een veilige omgeving vormt waarin iedereen zijn of haar bijdrage kan leveren. Verder krijgt u inzicht in hoe groepsprocessen de besluitvorming beïnvloeden en hoe u deze vanuit uw rol als bedrijfseigenaar optimaal kunt begeleiden om tot gedragen beslissingen te komen.

Sprekers: Filip Vandeweyer, Elke Sweldens, Sophie Bijnens

Filip Vandeweyer

Filip Vandeweyer startte in december 2024 bij Guberna als Lead SME Governance. Zijn rol bestaat erin om KMO's te helpen met goed bestuur, op maat van de onderneming. Dit zijn o.a. organen zoals Raad van Advies en Raad van Bestuur, en ook de Governance Maturity Scan. Daarnaast richt hij zich op het uitbouwen van sterke langetermijn relaties met ondernemers en partners.

Filip heeft vroeger als advocaat Ondernemingen in moeilijkheden begeleid op basis van de WCO procedure. De rode draad doorheen deze periode was dat ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer zagen en dat de noodzakelijke informatie niet tot bij de juiste personen geraakte. Na een buitenlandse periode is hij aan de slag gegaan bij Voka Mechelen-Kempen. Als Coördinator Ondernemerschap begeleidde hij daar diverse ondernemingen in hun (groei)traject. Hij richtte ook de werking op rond de Raad van Advies, gebaseerd op de Code Buysse.
Filip heeft een Master in de Rechten (UA), Master in Management (AMS) en een Master in het Vennootschapsrecht (HUB).

Elke Sweldens

Elke studeerde in 2003 af als licentiaat Communicatiewetenschappen aan de VUB. Zij startte haar carrière onmiddellijk in de wereld van HR, tot de dag van vandaag.

Elke heeft ervaring in diverse sectoren en oefent al 20 jaar HR-managementrollen uit, waarvan 6 jaar als HR Director bij Van Havermaet. In 2020 mocht Van Havermaet de HR Award van Voka Limburg in de wacht slepen. Twee jaar later maakte Elke bij Van Havermaet de stap van de interne HR-rol naar de business en leidt ze vandaag de 20-koppige afdeling HR Services.

Daarnaast is Elke ACC-coach bij de Internationale Coach Federatie en gecertificeerd organisatie- en teamcoach. Vandaag is ze voornamelijk actief als adviseur voor alle HR-vraagstukken, strategische oefeningen, organisatieontwikkeling en -design. Ze begeleidt bedrijfsfamilies en organisaties bij overdrachtstrajecten, onder meer door het ontwikkelen van de kwaliteiten van opvolgers, het helpen bepalen van toekomstige rollen en het veranderingstraject, het coachen van de next-gen en het versterken van de (familie)banden door in te zetten op teamcoaching en communicatie.

Sophie Bijnens

Sophie studeerde in 2009 af als Master in arbeids- en organisatiepsychologie. De eerste jaren van haar loopbaan deed ze ervaring op in de werving & selectie van een breed aantal profielen. Van daaruit stroomde ze 12 jaar geleden door naar de rol van assessor, waarin ze haar passie voor het analyseren en begrijpen van menselijk gedrag en persoonlijkheid ten volle kwijt kon. De laatste jaren lag daarbij de focus enerzijds op ontwikkelingsgerichte assessment centers / development centers voor management en directie (zowel individueel als vanuit teamperspectief). Anderzijds wist ze zich ook te specialiseren in het in kaart brengen van het talent en potentieel van de next generation in familiebedrijven.
Binnen Van Havermaet bouwt Sophie dan ook verder op deze ervaring en adviseert ze zowel de sleutelfiguren van een organisatie, als familiebedrijven met een overdrachtsvraagstuk vanuit het perspectief van talent en persoonlijkheid. Daarnaast is ze ook ervaren loopbaancoach én kan ze meedenken wat betreft het optimaliseren van teamsamenstellingen of organisatiestructuren.

1/3
Sessie 4 – Besturen in een veranderende wereld
Dinsdag 3 juni 2025

Over deze sessie

Governance is een cruciaal aspect van goed bestuur. In deze sessie duiken we dieper in de principes van corporate governance en duurzaamheid en hoe deze bijdragen aan de langetermijnstrategie van uw onderneming. We bespreken de belangrijkste wettelijke kaders, waaronder de CSRD-regelgeving, en analyseren hoe bedrijven hiermee rekening kunnen houden bij het opstellen van hun bestuursstructuren. Daarnaast kijken we naar duurzaamheid als integraal onderdeel van governance. Hoe kan een Raad bijdragen aan duurzame groei en welke strategische voordelen biedt dit? Wij tonen u hoe een duurzaamheidsstrategie de waarde van uw onderneming in de toekomst zal versterken. Ook risicobeheer krijgt de nodige aandacht. Hoe kunt u risico’s, van welke aard dan ook, in kaart brengen en proactief beheren? Tot slot bekijken we hoe transparantie en ethisch beleid kunnen bijdragen aan een sterkere reputatie en meer vertrouwen van stakeholders. Deze sessie biedt u de inzichten en tools om corporate governance niet alleen als een (wettelijke) verplichting te zien, maar als een troef die uw onderneming klaarstoomt voor een toekomstbestendige en duurzame groei.

Sprekers: Maarten Corten, Patrick Torfs, Toon Torfs, Valerie Veldeman

Maarten Corten

Maarten Corten is hoofddocent accounting en auditing aan de Universiteit Hasselt en is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF). Zijn onderzoek richt zich op diverse thema’s m.b.t. de rol van accounting en auditing voor private bedrijven. Hierbij onderzoekt hij vooral de meerwaarde die accountants/auditors (kunnen) leveren aan ondernemers en ondernemingen om bij te dragen aan hun succes en welke kenmerken en competenties hierbij belangrijk zijn. Op onderwijsvlak is hij coördinerend verantwoordelijke van de vakken ‘vennootschapsboekhouden’, 'vennootschapsboekhouden en fiscaliteit', ‘voortgezette accounting’ en ‘auditing’.

Patrick Torfs

Patrick Torfs is belegger, investeerder, bestuurder, challenger, adviseur en vrijwilliger. Tijdens zijn lange carrière bij KBC Bank was hij vooral verantwoordelijk voor de dienstverlening aan grote bedrijfsklanten en hun vermogende aandeelhoudersfamilies.

Vandaag bekleedt hij naast zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Schoenen Torfs ook nog diverse andere voorzittersmandaten en adviseert hij ook andere familiebedrijven over governance, opvolging en strategische uitdagingen.

Patrick heeft een Master in Bedrijfskunde (K.U.Leuven) en behaalde nog bijkomende Masters in Cambridge (UK) en U.C.Louvain-La-Neuve.

Toon Torfs

Toon Torfs studeerde handelsingenieur en startte zijn carrière bij Telenet, waar hij werkte binnen finance en marketing.
Dankzij het Prins Albert Fonds kon hij een jaar lang business development doen in San Francisco voor The Park Playground, een Telenet-spin-off. De COVID-crisis betekende het einde van het project, waarna hij stage liep in het familiebedrijf.
Bij Schoenen Torfs richt Toon zich op innovatie, duurzaamheid en eerlijke handel. In oktober 2024 vertegenwoordigde hij het bedrijf tijdens een CEO-missie in Ghana, waar Belgische modebedrijven een charter ondertekenden voor een eerlijke en duurzame modeketen.
Zo zet hij de familietraditie voort en draagt hij bij aan de groei en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Schoenen Torfs.

Valerie Veldeman

Valerie Veldeman heeft zowel operationele als bestuurlijke ervaring binnen familiebedrijven. Als commercieel directeur, bestuurder en duurzaamheidsverantwoordelijke bij Veldeman Group, was ze betrokken bij strategische besluitvorming, governance en duurzaamheidsinitiatieven.

Ze combineert deze praktijkervaring met een academische achtergrond. Valerie behaalde een Master in de Rechten (K.U.Leuven), een Master na Master in Ondernemingsrecht (Universiteit van Antwerpen) en een Master in Beleidseconomie (K.U.Leuven). Daarnaast verdiepte ze zich in onderhandeling en bemiddeling aan de London School of Economics, en heeft als onafhankelijk wetenschappelijk medewerker hieromtrent gewerkt aan de K.U.Leuven. Dit biedt haar een extra perspectief op complexe governance- en opvolgingsvraagstukken binnen familiebedrijven.

Momenteel is Valerie als Senior Manager Family Office & Sustainability actief in de advisering van familiebedrijven. Haar werk richt zich op governance, familiale afspraken, opvolging en professionalisering, met een bijzondere focus op duurzaamheid, strategie en de implementatie van ESG-regelgeving.

1/4
Sessie 5 – Strategie & risicomanagement
Donderdag 12 juni 2025

Over deze sessie

Een Raad is meer nog dan vroeger een strategisch orgaan, dit omdat strategische plannen wendbaar gehouden moeten worden als antwoord op de vele turbulenties.  Een Raad moet daarom voortdurend strategische experimenten opstarten, goedkeuren, op- of afschalen en investeringsbeslissingen evalueren. Tegelijk is een Raad het orgaan om de strategische risico’s te evalueren en de risicobereidheid bij te sturen. Het is belangrijk om als raadslid het risicogehalte van diverse strategieën goed te kunnen inschatten. Strategische kennis is ook noodzakelijk om groeistrategieën te kunnen evalueren in functie van hun haalbaarheid, voorspelbare resultaten, hun risicogehalte en hun vertaling naar budgetten. Dit behoort tot de basisvaardigheden van een raadslid. Deze drie elementen, namelijk wendbare strategieontwikkeling, risicomanagement en het begrijpen van groeistrategie komen in deze laatste sessie aan bod.

Spreker: Geert Vanhees

Geert Vanhees

Geert Vanhees werkte als directielid in marketing en strategie in Europese bedrijven, was account director en strateeg in internationale communicatiebureaus en is al meer dan 20 jaar de founder en master strateeg van 4Growth. Hij begeleidde al meer dan 340 bedrijven in groei- en innovatiestrategie, van de Bel20 tot de KMO, zowel nationaal als internationaal. Hij heeft een achtergrond van 12 jaar doceren bij Vlerick business school en geeft al 20 jaar tal van masterclasses in groeistrategieën, mini-MBA’s, innovatiestrategieën, productmanagement, marketing en communicatie bij diverse gerenommeerde organisaties. Hij heeft een extra focus op bedrijven in turbulentie, waar snelheid, juistheid en performantie een nog grotere strategische bekwaamheid vraagt. Geert is raadslid in 13 Belgische bedrijven waarvan hij 12 Raden van Advies voorzit. Aan bestuurders en raadsleden geeft hij ondermeer opleiding in risico management en in de belangrijkste strategische kennis die nodig is om te zetelen in een RvB of RvA.

Geert houdt van zijn Berner Senners, van golf en van de Belgische kust.

Heeft u een vraag over de sessies?

Contacteer ons

Woon deze sessies bij

Schrijf u nu in

De Levenscyclus van Raden van Advies en Raden van Bestuur

Op basis van praktijkervaring ontwikkelde Van Havermaet het model: De Levenscyclus van Raden van Advies en Raden van Bestuur. Wij brengen elk facet van deze bestuursorganen helder in kaart, van start tot exit. Wij kiezen voor een holistische, multidisciplinaire benadering van deze cyclus. Bedrijven, of ze nu familiaal zijn of niet, hebben vandaag nood aan een partner die hen kan begeleiden in de diverse aspecten afhankelijk van de vraag en de levensfase waarin hun bedrijf zich bevindt.

Benieuwd naar meer? Lees hier al onze artikelen over Raden van Bestuur en Raden van Advies.

Nieuwsbrief

Wij zijn er om u op zowel fiscaal, financieel als juridisch vlak professioneel te adviseren. Blijf op de hoogte en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet Family Office 2025